В Сингапур започнаха да ликвидират застраховките си в AIG

Огромни опашки се сформираха пред офиса на AIA в Сингапур, дъщерно дружество на AIG (American International Group).

Сериозните проблеми с ликвидността на AIG накараха Федералния резерв да се намеси и да отпусне спешен заем на най-големия застраховател от 85 млрд. долара срещу 80-процентов дял от компанията. Това на практика бе национализация на дружеството, чиито акции се сринаха с над 95 на сто през последните няколко дни.

Решението на американското правителство да спаси проблемния застраховател AIG вместо да успокои хората, имаше обратен ефект – часове след изявлението на Федералния резерв на САЩ - опашки започнаха да се сформират пред офисите на AIA в Сингапур и хората се опитваха да прекратят полиците си и да изтеглят инвестициите си от дъщерното дружество на AIG.

Някои от хората признаваха, че не разбират финансовите причини за проблемите със застрахователя, но въпреки това са готови да ликвидират полиците било то и на голяма загуба, предаде CNN.

От мениджмънта на дружеството в Сингапур се опитаха да успокоят клиентите си, които чакаха часове в големите жеги. В изказване на дружеството се казва, че AIA имат достатъчно ликвидни капитали, за да посрещнат исканията на всички свои клиенти. Средствата в Сингапур са напълно разделени от тези в САЩ, се казва още в съобщението.

Въпреки това обаче хората бяха готови да чакат от 3 до 4 часа, за да могат да изтеглят парите си.

AIA е подразделение на AIG в Сингапур и предлага на своите клиенти инвестиционно управление, застраховки живот, медицински застраховки и други финансови и застрахователни продукти.

AIG имат и клон в България – AIG България ЗПД. От българския клон обаче отказаха да коментират дали клиентите им са започнали да ликвидират застраховките си при тях и дали финансовите проблеми на AIG имат потенциала да засегнат и клиентите им в България.
Източник: investor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини