Нацист отучил Хелън Мирън от "шмъркането"

63-годишната британска актриса Хелън Мирън призна пред журналисти от списание GQ, че е смъркала кокаин до 35 годишна възраст. Носителката на Оскар за ролята на Елизабет ІІ в „Кралицата" се отказала от този вреден навик след арест във Боливия на нацисткия престъпник Клаус Барби.

„Той се криеше в Южна Америка, беше кокаинов барон и живееше с парите от продажба на дрога...Тогава осъзнах, че моите вечерни забави с кокаин са свързани директно с този ужасен човек. Повече никога не посегнах към дрогата. До тогава не знах как работи тази машина, която доставя кокаин за нашите вечеринки във Великобритания"- обяснава Хелън Мирън.

В същото интервю актрисата признава, че вече не пуши марихуана, а единственият й опит с ЛСД бил ужасен.

Относно своите политически убеждения, Мирън твърди че никога не е била роялистка, но след ролята й на Елизабет ІІ, тя станала почитателка на кралицата."Удивително е, че до този момент тя все още е със здрав разсъдък. Тя е забележителен човек, направила е живота си удивителен, въпреки че не тя го е избирала." Истинската кралица и актрисата са се срещали само веднъж. „Тя ми каза : Здравейте, радвам се да се запозная с Вас. И след това си говорехме само за коне", отбелязва Мирън.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини