Най-богатите деца на Русия

Най-богатите деца в Русия станаха Петр и Марина Дерипаска. Те оглавиха рейтинга, изготвен от списание „Финанси", съобщи РИА Новости. Всяко от децата на Олег Дерипаска има по 20 милиарда долара. Сумата е пресметната след като капитала на родителите се раздели на броя на законнородените наследници. Олег Дерипаска е собственик на компанията „Базов елемент" и е най-богатият руснак в момента.

Миналата година за най-богат наследник бе определен сина на собственика на „Лукойл" Вагит Алекперов – Юсуф. Сега обаче той премина на трето място, въпреки че капитала на баща му се е увеличил до 13,5 милиарда долара. Четвъртото място си разделят двете дъщери на главата на „Алфа груп" Михаил Фридман – Лора и Екатерина с по 11,1 милиарда долара.

Според данните на „Финанси" повече от 100 милиардери са включени в списъка тази година в сравнение с миналата, когато те бяха само 61. За една година броят на наследниците, чието състояние надвишава 1 милиард се е увеличил до 112, а тяхният общ капитал превишава 450 милиарда долара, два пъти повече от миналата година.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини