Apple търсят спец по хакване на iPhone

Буквално няколко дни след началото на продажбите на iPhone 3G в Интернет се появиха първите сведения за успешно разбиване на защитите на iPhone OS 2.0. Неотдавна в Мрежата бяха публикувани и програми и инструкции за собственоръчно разблокиране на телефона на Apple. Няма нужда да поясняваме, че подобно състояние на нещата никак не се нрави на Стив Джобс, така че от последните новости става ясно, че Apple имат крайно сериозно намерение да приключат с този проблем. Сега фирмата е готова да покани на работа действащ хакер, който да се бори срещу досегашните си колеги.

Според нова обява за работа на сайта на Apple, фирмата се нуждае от "iPhone Security Engineer" - с други думи човек, способен да повиши безопасността на iPhone. Кандидатът трябва да има представа за механизмите за безопасност, реализирани в Mac OS X, да умее да извършва атаки върху съществуващи защитни механизми, както и да бъде в състояние да създава "нови и новаторски способи за подобряване на безопасността на iPhone".

По наше мнение, ренегати, които да сменят лагера заради гарантирано доброто заплащане, ще се намерят със сигурност. И все пак е жалко, че Джобс не разбира обречеността на борбата си с крайните потребители - няма непреодолими защити, само такива, които изискват прекалено много време и усилия за преодоляването им.
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини