Петролът падна

Цените на петрола на световните пазари се понижиха с около 6 долара на фона на увеличаващите се опасения за състоянието на икономиката на САЩ, предаде агенция Ройтерс.
На лондонската борса цената на августовските фютчърси за суровия петрол падна с 5,17 долара до 138, 75 долара за барел.

На борсата в Ню Йорк цената на американския лек суров петрол спадна с 6,44 долара до 138, 74 долара за барел, съобщава още Агенция Фокус
Падането на цените на петрола във вторник бе оценено от много анализатори като повратен момент в постоянното надбягване на цените на “черното злато”. Такъв шок в САЩ не е помнен от 17 януари 1991 г., когато бе началото на войната в Персийския залив и американското правителство изкара на пазарите стратегически резерви, предаде РИА Новости. “Аз нямам съмнения в това, че на пазара (на петрола) се е появил мехур. Ние може да станем свидетели на още една, две контраатаки, но е въпрос на време този мехур да се спука”, смята Фейдъл Гейт, изпълнителен директор и старши петролен анализатор в инвестиционната компания “Oppenheimer & Co”. Търсенето на петрол се забавя заедно с растежа на икономиката, отбелязва агенцията.
Източник: focus-news.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини