Филми VS. компютърни игри?Кой печели повече?

Много често хора от гейм индустрията да твърдят, че игрите са по-добри от филмите. Макар и вярно, твърдението е и леко подвеждащо.Игрите наистина носят по-големи приходи отколкото продажбата на билетите за филми в САЩ, но когато след премиерата им по кината, филмите излязат и на DVD, като цяло киноиндустрията печели съревновението.

Entertainment Merchants Association излезе с годишен статистически доклад за 2007 година, който представи по-различна преспектива за нарастването на относителния размер на филмовата и гейм индустрия.

Според NPD Group, бизнесът с компютърни игри е донесъл 18.85 милиарда долара през 2007.Това е близо два пъти-повече от Motion Picture Association и Nielsen EDI които взеха $9.6 млрд. за годината. Компютърните игри дори надминават продажбите на DVD през 2007, Digital Entertainment Group е спечелила 16 милиарда долара, а Adams Media Research – 15,9 милиарда.

Въпреки забележителните цифри, интерактивното развлечение все още е далече от пълната си мощ. Печалбите от билети в кината, продажбите и наемите на DVD-филми са повече от 33 млрд.долара за миналата година. Информацията е публикувана в gamespot.com.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини