"Страховития лъв" 308 RCZ

Peugeot потвърдиха, че техният 308 RCZ ще влезе в производство след няколко месеца, но така и не пуснаха официални данни. По време на автомобилното изложение в Лисабон през април шефът на Peugeot Жан-Филип Колин каза, че колата наистина ще се произвежда, но окончателната версия ще бъде показана по време на автошоуто във Франкфурт следващата година.

Според най-новите материали в чуждите медии първите коли ще бъдат произвеждани от миналата година, но не от Peugeot. Вместо това независимият производител Magna Steyr ще сглобява колите във фабрика в Австрия. Очаква се годишната бройка да бъде около 20 000 бройки. Австрийският вестник Kleine Zeitung каза, че поточната линия ще бъде в Грац, Австрия, като първите коли ще слязат от нея в края на следващата година и трябва да се появят в шоурумите от средата на 2010 година.

Дължината и е идентична с тази на стандртния хечбек, ширината е 25 мм по-голяма, височината от 1332 мм е по-малка. Тези габарити , както и 1,6 литровия турбодвигател с 218 к.с създаден съвместно с БМВ изправя лъва директно срещу Ауди ТТ. Колата развива 235км/ч, а спринта от 0-100 отнема 7 сек., при това разхода остава впечатляващите 6,7л/100км. Тези постижения се дължат както на високотехнологичния агрегат с променливо газорапределение, така и на много добрата аеродинамика, постигната от куполообразния покрив с две гърбици. Освен него много отчетливи акценти във външността на колата са мускулестите калници, липсата на рамки на страничните прозорци, полираните джанти 19-ки, чупката в страничната линия и двойните хромирани труби на ауспуха.Като цяло колата е много красива скотешкия поглед характерен за Пежо и единствения повод за критика е леко издължената задница. По този начин силуета на спортиста напомня cab forward дизайна на Крайслер от близкото минало, или пък на купе кабриолетите.


Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини