Боливия протестира срещу новия филм за Джеймс Бонд

Боливийското правителство протестира срещу новия филм за Джеймс Бонд "Quantum of Solace", считайки, че той представя Боливия като страна на наркотрафиканти, съобщава местната преса.
Зам. министърът на културата Пабло Грукс е изпратил протестно писмо до продуцента на филма Майкъл Уинсън и до режисьора Марк Фостър, пише всекидневникът "Ла Расон". Доколкото разбирам от филма се разбира, че в Боливия живеят банда наркотрафиканти.

Това клеймо не бива да характеризира боливийците дори и в контекста на художествената измислица. В "Quantum of Solace", който в момента се снима в северно Чили, агент 007 (ролята на Джеймс Бонд се изпълнява от британския актьор Даниел Крейг) е в схватка с ужасяваща банда наркотрафиканти, представени като боливийци.

Боливия е третата страна по производство на кокаин в региона след Колумбия и Перу, сочат официалните статистики. Чилийските власти също протестираха срещу снимките на филма, които се правят в Антофагаста и в пустинята Атакама, северно Чили, тъй като тя е представена във филма като място в Боливия.

Районът на Антофагаста е бил боливийска територия преди Чили да спечели през 1879г. "Тихоокеанската война". Вторник полицията арестува за кратко кмета на малкото чилийско градче Сиера Горда, Карлос Лопес, тъй като той прекъснал за няколко минути снимките на филма. Разгневеният кмет протестирал защото филмът се снима в Чили, а според историята действието се развива в Боливия.
Източник: yellow.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини