Ритни камбаната с финес

Носителите на Оскар Джак Никълсън и Морган Фрийман са звездите в комедийната драма „Ритни камбаната с финес" (The Bucket list) на режисьора Роб Райнър. Това е една трогателна история за това, как никога не е късно да изживееш живота си напълно.


Картър Чеймбърс (Морган Фрийман) през първата си година като студент, по задача на професора си по философия, прави списък с всички неща, които иска да направи, да види и изживее в живота си преди да умре.


И докато Картър се опитва да определи собствените си планове и мечти, реалността се намесва. Брак, деца, безброй задължения и накрая 46 годишна служба като автомеханик, постепенно превръщат концепцията му за списъка във възможност и предизвикателство, които той решава да предприеме.


Междувременно милиардерът Едуард Коул (Джак Никълсън) е прекалено зает да печели пари и да гради империя. Единствените му мисли са затова дали е време за следващата му придобивка или за чаша скъпо кафе.


Животът им прави неочакавана изненада.

Картър и Едуард се запознават в болнична стая, в която разполагат с много време за да осмислят какво ще им се случи занапред и дали е под контрола им. Скоро откриват, че имат две общи неща: неосъзната нужда да разберат какви са били, изборите, които са правили и изгарящото желание да изживеят всичко, което са искали, но не са могли, през оставащото им време.



Списъкът се превръща в преследвана цел.

И така, въпреки разпоредбите на лекарите и здравият разум, тези двама непознати напускат болницата и се впускат в приключението на живота си. Посещавайки най-хубавите ресторанти по пътя им от Тадж Махал до Серенгети това, което ги води е един лист хартия и жаждата им за живот.


Преследвайки задачите в списъка и наслаждавайки се на красотата на света, те се сблъскват с трудни въпроси и още по - сложни отговори, които вълнуват всички нас. И без дори да осъзнават, те се превръщат в истински приятели. Понякога, за да изживееш живота си напълно, ти е необходим краен срок.
Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини