Samsung с плазмен телевизор с контраст 1 000 000:1

Samsung започна да продава в Корея два нови телевизора от серията PAVV с диагонали 42 и 50 инча и впечатляващо контрастно съотношение 100 хиляди към 1. Те се очакват и в Европа, но чак догодина.

По време на януарското изложение CES 2008, телевизорите PAVV бяха един от "гвоздеите" в шоу програмата на Samsung, а според сайтове като Akihabaranews.com и pcnews.ru те вече излизат и на пазарите, така че конкуренцията се увеличава - доскоро такова контрастно съотношение имаше само OLED телeвизора Sony XEL-1, който беше представен в края на миналата година.

Свръхвисокият контраст обаче не е единствената особеност на телевизорите PAVV.

И двата нови модела са снабдени с технология за 3D визуализация, разработена заедно със създателите на компютърни игри като Electronic Arts.

Така ТВ устройствата могат да се включат към РС или гейм конзола и посредством съответните очила потребителите могат да се радват на триизмерни изображения - както в игри, така и за филми.

Новите модели на Samsung имат също пълна Full HD разделителна способност и са оборудвани с HDMI 1.3 и USB 2.0 интерфейси.

Според цитирани от двата гореспомената сайта промишлени източници PAVV телевизорите ще излязат на пазара в САЩ към края на годината, а в Европа - в началото на 2009. За цени обаче не се съобщава нищо.

Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини