Intel пускат на пазара нов чип наречен "Atom"

Intel Corp. обяви излизането на пазара на нова серия чипове наречени Atom. Atom поставя началото на ново поколение енергоспестяващи процесори, които ще бъдат използвани широко в света на технологиите.

Той ще бъде важна част от бъдещите мобилни устройства, лаптопи, както и обикновенни desktop компютри. Според Intel пазарът мобилните джобни устройства с достъп до интернет ще се превърнат в значима ниша с огромна печалба, ето защо компанията се опитва да отговори адекватно на очакванията на клиентите с новата серия чипове.

Intel® Atom® процесора е базиран на нова микроархитектура, която е по-лесно приспособима за малки устойства т.е. мобилни и респективно наблягат на енергоспестяването. Чипът е по-малък от 25 квадратни милиметра.
Новият чип преди наричан Silverthorne или Diamondville е направен по 45-нанометрова технология и ще бъде представен в средата на тази година. Intel предтави и новият си модел от серията Centrino, а именно Intel Centrino Atom, pпредназнчен за мобилни устойства и доскоро наричан Menlow.
Източник: istinsko.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини