Chute - смартфон, направен от дърво

Концептуалният смартфон Chute Smartphone е от бъдещето - по-точно от това бъдеще, където мобилните телефони са изработени от бамбук, където име като Chute е нормално за един смартфон и където тревата не е забранена възобвовимите източници на енергия най-после са станали вездесъщи.
Подробностите за устройството, което се намира под дървения корпус, не са споменати, ако не броим общи фрази от рода на "телефонът ще бъде функционален и мощен", но пък и какво други бихме могли да очакваме от един смартфон? Поне това явно е мнението на дизайнера Майкъл Лаут - и донякъде сме принудени да признаем правотата му.


Уникалната му функция е бамбуковият корпус, който наистина има известни предимства пред пластмасата, включително по-здравата конструкция, по-ниското тегло и доста по-щадящото околната среда производство.


Също така бамбукът се смята за био-разграждаем, така че очевидно сме настроени на еко-вълна, доколкото Chute ни допада като идея и искрено се надяваме някой производител да се заеме с производството му.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини