Преглед на печата- 16 февруари

„Хасковска Марица": „200 родители на бунт, искат си школото"- челно информира изданието. Няма да позволим ОУ „Алеко Константинов" да стане шивачница, твърдят протестиращите.


„Селски кметове срещу ОбС"- водеща тема в „Марица". Съветниците от коалиция „За Минерални бани" и част от ДПС не работят, а се подиграват на хората. За тях няма място в местния парламент е становището на селските кметове, които възмутено са напуснали заседанието. ДПС обмисля сваляне на доверието от групата на Искендер, допълва вестника.


„РПУ с модерна рампа за инвалиди. Платформата с подвижен механизъм е пригодена за една инвалидна количка и издържа 250 кг."; „Димитровград в списък на ЮНЕСКО. Преди това обаче градът трябва да бъде обявен за национален паметник на културата"; „Шивач с 22 акта за осигуровки. Санкцията е рекорд, постигнат през януари от НАП"- четем на първа страница във вестника.


„Пребиха 72- годишен дядо"- съобщава „Марица". Мъжът от свиленградското село Димитровче бил нападнат от приятел по чашка на връх Трифон Зарезан. 47- годишният харманлиец се опитал да открадне джобните пари на стареца.



„Ирко Петров пое историческия музей. Археологън ще е временен директор, след пенсионирането на досегашния Георги Граматиков"; „ 4 млн. бюджетът на Ивайловград. Общественото обсъждане на проектът в началото на следващата седмица"; „Хасково се разминава с грипната ваканция. Забраната за свиждания в болниците обаче остава" - четем още на страниците на вестника.


И още една здравна тема от съботните страници на „Хасковска Марица": „Има ли разумна доза алкохол?" Акцентите в дописката: Мит е, че алкохолът сгрява през зимата и пречи на измръзването. Калориите в бирата са малко, но тя пречи на храносмилането и води до бирен корем. Няма общоприета доза за полезен алкохол, твърдят лекарите. Всеки сам за себе си трябва да улучи мярката, добавя изданието.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини