Преглед на печата - 14 февруари


"Без сираци в дом за сираци", това заглавие като скоропоговорка е водещо в днешния брой на "Новинар Юг". Вестникът уточнява, че в дом "Майка и дете" в Хасково се отглеждат 80 малчугани до 3-годишна възраст, но сред тях няма нито едно сираче. На част от тях и двамата биологично родители са живи и здрави, а другите имат самотни майки.

"Регионът трети по бедност в Европейския съюз", четем още на първа страница. В Южен Централен район, в който е и Хасково, Брутният вътрешен продукт на глава от населението е 27 процента от средния за Европа.

"Одрин ни иска за партньори в трансгранични проекти", четем още на новинарските страници. Бюрото за европейска интеграция в турския град очаква общините в Хасковска област да бъдат водещи партньори в разработването на съвместни проекти за трансгранично сътрудничество с турски общини.

И още едно заглавие от челната страница, придружено със снимка: "Ритуална къпалня в "Свети Димитър". Първа копка за изграждането на ритуална къпалня в двора на православния храм "Свети Димитър Солунски" направиха вчера дарителите от Ротари клуб - Хасково.

"Пазят стволовите клетки на 4 бебета от Хасково", пише още "Новинар". И допълва, че само през последните 5-6 месеца са подадени заявки от 5 семейства за съхраняване на клетките в Белгия.

"Паисий Хилендарски пуска свое радио утре", е друго заглавие от новия брой. Парите за школската медия са от защитен пред просветното министерство проект.

"Полицай спасява дете от горящ апартамент", това заглавие, повод за гордост, е челно в днешната "Хасковска Марица". Изданието допълва, че майката заключила малчугана сам вкъщи и отишла на пазар. В текста към публикуваната снимка се казва, че Фатме е отказала да говори за инцидента от вторник вечерта.

Другото водещо заглавие от първа страница е с адрес Тополовград: "Двама аут от Общината заради интернет-скандал". Имейли-компромати попадат случайно в кметицата. След неприятния случай в администрацията са въведени строги мерки за спазване на дисциплината.

"3-ма министри от региона агенти на ДС", пише още "Марица". Димо Димов, Георги Стоилов и проф. Георги Фотев са министрите от областта, които са работели за комунистическите тайни служби.

"Хасково на престижно изложение в Истанбул", четем още в днешния брой. Областта ще представи културните и историческите си забележителности на едно от най-престижните туристически изложения.

"Слагат водомери за поливната вода", е челото на втора страница. Ще опитаме да запазим цената за напояване същата, цитира вестникът шефа на "Напоителни системи" Азис Шакир.

"Наказания в педиатрията заради попарено бебе", "Съдът спря решения на Общинския съвет в Минерални бани", "Кукери и чанове за празника Зарезан" – всичко това - в днешния брой на "Хасковска Марица".

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини