Връщаме ли се към соца?

Задигнали чистачките от возилото на депутата Танчето Дончева на "охраняем паркинг" пред Народното събрание. Невероятно, но факт!

Звучи като виц от съвременния фолклор, но не е. Жива реалност, събуждаща стари спомени е. Тези от времето на социализма. Когато цялото народонаселение бе психясало да опази от апашките набези всичко, що може да се чопне от возилата му.

Да се крадат чистачки, фарове, гуми, джанти, акумулатори в условия на хроничен недостиг е обяснимо. Но да се върнем към всичко това, след като напълно изчезна през последните години, е абсурдно.

Защото тук вече не може и дума да става за "запълване" на "черни дупки" на пазара, а за един парадокс. Един от многото, които ни заобикалят напоследък и все по-настойчиво ни карат да си задаваме въпроса: "Боже, нима се връщаме към соца?

Може би, за всеки случай, трябва сверим отговора си със стария соцтрубадур Тошко Колев, който навремето изля мъката си по задигнатите му чистачки в цяла своя песен.

Но и така е ясно, че похищението на почистващите аксесоари от колата на соцдепутатката е дълбоко, ама дълбоко символично. Първо, защото е червена представителка и второ, като резултат от "активната" й борба с престъпността - организирана и недотам.

А че да се откраднат скъпоценните атрибути на Татяниното МПС изпод носа на пазещите го ченгета, е нужно поне едно от двете неща - сериозна "бандитска" организация или свръхчувство за хумор, спор няма! И зад едното, и зад другото дяволито ни смига Тато.

"Аз няма да се занимавам с подозрения кой може да е бил. Практичен човек съм и ще си купя нови. Просто са се подпомогнали с моите чистачки. Нали сега задачата на народния представител е да подпомага народа", коментира самата Дончева пред "Монитор". Според нея не е изключено шегата да е от политическите й опоненти.

Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини