Джип изкатери 21-метрова фасада в Стара Загора

Състезателят в ендуроклуб „Луда работа" Радомир Пепелов от Стара Загора превърна съботния ден за стотици търсачи на силни усещания в истинско шоу с екстремни преживявания.
32-годишният авантюрист качи джипа си върху 21-метрова жилищна кооперация, провокиран от облог за 10 000 евро и от шанса да бъде вписан в книгата с рекордите на Гинес, съобщава Икономически портал на регион Стара Загора.

Главен „виновник" за атракцията е приятел на Радомир, с който той се хванал на бас, че ще качи на покрива на блока, в който живее и който фирмата му е построила, състезателната си кола, тежаща над 2 тона.

Катеренето по сградата стана с помощта на лебедка, а след като покори височината, джипът трябваше да се завърти на 180 градуса и отново да се спусне по фасадата.

Авария в лебедката обаче осуети пируета. Тя даде на късо и сама тръгна, като никой не я контролираше.
Проблемът не беше в нас и в организацията, а в самата лебедка, обясни Пепелов.

След 3 часа висене във въздуха специално изработената за целта метална конструкция поддаде на тежестта и се пречупи, а джипът слезе на земята за секунди и по таван.

Нормално го свалихме - 2 калника и един капак счупен, не е проблем, коментира Радомир.

Атрактивният експеримент е документиран и ще бъде изпратен в централата на Гинес в Лондон, а Пепелов спечели облога и до дни ще получи 10 000 евро.

С тях ще покрие незначителните щети по автомобила, за да продължи участие в екстремните състезания.
Ще възстанови и фасадата на кооперацията, както и счупения прозорец.

Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини