В СУ ще се кандидатства онлайн

Кандидат-студентите ще могат да подават документите си в СУ онлайн за новата учебна година. Това съобщи доц. д-р Мария Шишиньова, зам.-ректор на университета по учебната дейност.
Шишиньова заедно с останалите членове на ректорското ръководство представи вижданията си за развитието на учебната дейност в СУ. Тя заяви, че университетът ще е център за учене през целия живот. До 2009 г. към СУ ще бъдат разкрити детска градина и лицей.

Планира се организирането на курсове за обучение на ученици, създаване на две докторански училища и звено за следдокторанско обучение и изследвания. Ще бъдат разкрити две нови специалности. В едната ще се преподава на английски език и ще изучава ЕС, а другата ще бъде разкрита в Химическия факултет.

Ако има промени в размера на учебните такси, те ще бъдат минимални, заяви доц. Шишиньова. Вече са готови писмата, с които МОН кани наши преподаватели да участват в разработването и проверката на матурите, каза ректорът проф. Иван Илчев. Университетът трябва спешно да подготви стратегия за развитието на науката в България, както обяви и премиерът Сергей Станишев през декември 2007 година.

С това основно ще се занимава новият заместник-ректор по наука и международни проекти Д-р Недю Попиванов. Доц. Жельо Владимиров, заместник-ректор по информационните дейности, обеща нов портал, който да интегрира информация за по-добро взаимодействие между преподаватели и студенти.

На 13-15 март в университета ще бъдат проведени дни на кандидат-студента. Доц. Шишиньова отново подчерта, че университетът ще избира по-високата от трите оценки по предмета в дипломата, на матурата или на кандидат-студентския изпит.

Новото ръководство на СУ е в състав: доц. Д-р Мария Шишиньова, заместник-ректор по учебната част и бакалаврите; д-р Недялка Видева - заместник-ректор по учебната част, магистратурите и докторантурите; д-р Недю Попиванов - заместник-ректор по международни проекти и наука; проф. Иван Петков - заместник-ректор по стопанската част, доц. Жельо Владимиров, заместник-ректор по информационните дейности

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини