Енчев изпревари Румънеца в Клуба на мъжкари

Рапарът Георги Енчев е най-новото попълнение в прочутия клуб на мъжкарите "Петел пее". Той си извоюва членството навръх Петльовден в Банско.

"Мои приятели ми предложиха да вляза в сдружението, не съм мислил и секунда, а директно приех. Проблемът бе в многото изпити, но успях да издържа всички тестове", сподели той и обеща догодина дуетът Румънеца и Енчев да е заедно в сдружението.

"Вярвам, че и Румънеца ще успее, тъй като напоследък е много последователен и гледа да спазва Устава на сдружението", каза още Енчев.

На 2 февруари членовете на сдружението "Петел пее" се събираха на 11-ата си годишна конференция. На нея присъства и кметът на Банско Александър Краваров, който също е "баш петел". "Нека петлите все така пеят, а кокошките да си знаят мястото", заяви градоначалникът.

30-ина членове на клуба на мъжкарите се събраха за първи път в ресторант, а не в механа, за да проведат отговорния партиен форум. Изборът им падна върху заведението "Въ стара София" в хотелския комплекс на бившия вътрешен министър Богомил Бонев.

Всеки от петлите пристигаше, въоръжил се със съответните количества вино, ракия и мезета. Не мина без тържествена част. Тя започна с освещаване на ресторанта и с молитва за благоденствие, като ритуалът се водеше от лидера на "Петел пее" Михаил Белчински.

"Тъй като поповете много ядат и пият, еднолично реших аз да иззема функциите им, за да не правим излишни разходи", заяви 67-годишният водач на мъжкарите, след което отвори молитвеника и съвсем по канона направи освета и благослови всички присъстващи.

Сдружението бяга от политиката като дявол от тамян. Целта му са укрепването на мъжкото достойнство на истинските мъже, приятелството, патриотизмът и чувството за хумор.

"Съществуваме вече 11 години. Партиите се цепят и губят членска маса, а при нас напъват нашенци и чужденци да влязат в сдружението. Но това не е толкова лесно", разказва бай Мишо.

Прави се пълна проверка на кандидатите за членство - дали са надеждни, дали имат висок морал и мъжко достойнство. Чак тогава могат да попълнят заявления и да чакат решението на управителния съвет. Който обаче опетни името на "Петел пее", се самоизключва.

"Не един и двама наши членове вече ги няма, защото прекаляват с пиенето и вършат простотии. Ние сме мъже пиячи, а не пияници. Обичаме хумора и шегите", уточнява Белчински.

Освен това сдружението се грижи за здравината на семействата на своите членове. Доста са тези, които са влезли в организацията като ергени, но бързо след това са се оженили.

"Семейният мъж е по-спокоен, по-отговорен. Но трябва да е на място и да не позволява на жена му да се качи на главата му", разкрива лидерът на "Петел пее".

В тази посока е повече от показателно наличието на чл. 13, ал. 5 от Устава на организацията. Там ясно е посочено, че "всеки член на сдружение "Петел пее" след приключване на годишните конференции или неофициални събирания да изпълнява мъжките си задължения в леглото, със съпругата си, ако е семеен, и с приятелката си, ако е ерген, с цел спазване на устава и неопетняването на доброто име на сдружението".

Източник: standartnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини