Нови външни дискове в “паспортен формат” от Western Digital

Производителят представи нови попълнения във фамилията си портативни външни устройства за съхранение, обединени в линията My Passport Essential. Те се отличават с компактен дизайн и капацитет до 320 GB.



Както се вижда на снимката, джаджите са достатъчно малки, за да се поберат на една човешка длан, а и са доста леки - тежат по-малко от 150 грама, така че няма да има скъсани джобове или дамски чанти. За връзка с компютрите те разчитат на стандартен USB интерфейс, който се използва и за захранването, така че няма нужда и от допълнителни кабели и адаптери. Освен това, джобните дискове са окомплектовани и с допълнителен софтуер за синхронизация и за 128-битово криптиране на данните (засега на разположение само за Windows платформи). С други думи, след популярната вече в SOHO сегмента серия външни дискове My Book, сега Western Digital отделя повече внимание и на често пътуващите.
Според официалната информация, новите My Passport Essential USB устройства вече се предлагат в няколко модела и разцветки чрез "избрани търговски партньори" и онлайн магазина на производителя. Ориентировъчната крайна цена на модел с капацитет 320 GB е 200 долара, но колко точно ще струва у нас може да се пита при дистрибутора на марката - Солитрон.

Източник: pcworld.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини