16 българи търсят златни монети в играта "Форт Боаяр"

Отборът ни ще е облечен в тъмносиньо, конкурентите - в сиво и червено

Телевизионната игра "Форт Боаяр", която бе заснета още през лятото на 2007 година, най-после ще стартира по bTV. Това ще стане в средата на март и ще се излъчва веднъж седмично в 90-минутни епизоди.


За първи път в историята на "Форт Боаяр" три нации ще премерят сили в състезанието, което ще подложи на из­питание волята и издръжливостта на 48 участници, сред които 16 българи. Про­дукцията е реализирана съвместно с bTV, FOX Турция и FOX Сърбия. Целта на играчите е да измъкнат възможно най-много златни монети. Съкровищни­цата се охранява от истински тигри и до нея се стига по строго определени прави­ла. В предварителния кръг 4 български, 4 сръбски и 4 турски отбора, съставени от по четирима състезатели, ще играят на принципа "всеки срещу всеки" в своя­та група. На финала отиват най-добрият български, сръбски и турски отбор, съ­брали най-много злато в предварителни­те кръгове. Правилата се определят единствено и само от водещия на френ­ския формат - господаря на замъка мосю Рошел, който посреща състезатели от цял свят вече 19 години. Другите герои са повелителката на тигрите Фелиндра, тъмничарят мосю Ла Бул и джуджетата Пастон и Паспарту.


Всяко успешно преодоляно изпитание носи на участниците ключ за вратата на съкровищницата. За да влязат в трезора, отборите трябва да съберат по осем ключа. Ако не успеят, мосю Рошел бло­кира ръцете на състезателите, а това е особено неприятно, тъй като златото може да бъде изнесено от трезора само с ръце. Това е от ключово значение за развоя на събитията, защото победител е този, който успее да вземе най-много злато от съкровищницата.

Всяка от страните има свой цвят в играта. Мосю Рошел е определил за България тъмносиния цвят, за Сърбия -сивия, а за Турция – червения.


Ето и няколко любопитни факта за играта. През изминалите 19 години са реализирани 220 френски издания, из­лъчвани в цял свят, участници и водещи от 26 държави са имали възможност да влязат в съкровищницата и да измъкнат златни монети, в състезанията са учас­твали 6000 души и са изнесли повече от 800 000 златни монети, конструкторите на формата са измислили 200 оригинал­ни изпитания и предизвикателства за участниците,
Изпълнителен продуцент на родното издание по bTV е Робин Кафалиев, а водещ на шоуто е Димитър Павлов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини