59% от жените биха зарязали мъжа, ако не бяха парите

Проучване сред 2000 женени мъже и омъжени жени, проведено от британската юридическа агенция Seddons, показа, чте повечето жени – цели 59% - веднага биха се развели, ако не се страхуваха, че ще се озоват в бедност, съобщава Daily Mail.

Изследването също показа, че 12% от анкетираните са готови да живеят в нещастен брак заради безгрижния живот и финансовата обезпеченост.

Почти 30% заявяват, че не биха разтрогнали неудовлетворителния си брак, само за да не си усложняват живота. А 37% биха запазили брака си в името на децата.

42% се страхуват, че ще загубят дома си, ако се разведат. 30% се страхуват, че след развода ще останат без нищо. А 30% от мъжете пък казват, че се страхуват да не загубят децата си.

12% са категорични, че в брака им няма никаква любов, а 35% подозират, че бракът им е тръгнал натам и в близко бъдеще ще загубят любовта си.

Цели 56% признават, че не напълно са удовлетворени и щастливи в брака си. Те смятат, че вече са мислили за развод.

Половината от анкетираните предпочитат да идат при брачен консултант, за да запазят отношенията си, отколкото да се обърнат към съда за разтрогване на брака.

Една четвърт от анкетираните признават, че ги спират да се разведат юридическите разходи.

Проучването беше поръчано във връзка с бума на разводите във Великобритания в първата седмица на новата година.


Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини