Разказано от вас: В един град на греха.... за малко и на кратко

Всичко започва с една мини бутилка вино в един самолет, от тези най-страшните, американските авиолинии. И до днес тръпки ме побиват,когато трябва да летя с тях, може би заради драматичните събития 9/11, може би заради многото холивудски филми, които се погрижиха да си го представяме достатъчно истинско (то си беше истинско). Но да се върна на онази бутилка вино. Червено, и то не за друго, но нали уж казват, че червеното те приспива, а точно сън ми трябваше тогава - за да съм готова за грехове. Не бях много развълнувана, грижливо ми бяха обяснили, че все пак не е толкова впечатляващо, просто типичната американска мечта.

Е, моята душа остана там. Може би защото бях много за малко, но пък нали трябва да се живее бързо. На средата на пустинята, мечтите на американците надминаха моите скромни очаквания! Във Вегас не се спи, защото винаги има какво да се прави и сънят си е чиста загуба на време. Важно е обаче да не забравяте, че билетите за най-добрите представления се купуват предварително по интернет, за да си осигурите наистина достатъчно еуфория. Не е изключено да намерите билети на черно преди шоуто,но защо да рискуваме, нали сме там за малко.




Би било жалко да отидеш до Вегас и да не гледаш поне едно от шоутата на Cirque du Soleil. Това е най-известният цирк в света, който има най-различни представления. Едни от най-известните са "O", "KA", "Mystere" и "LOVE". Всяко едно от тях те кара да настръхваш и да трепериш от възторг. Всичко, което се случва е някак невъзможно и свръхестествено. Повечето от участниците са руснаци и източно европейци - главозамайващо добри акробати и абсолютно незабравими. Mystere е почти изцяло акробатично представление, като измежду музиката и танците има и много скечове и забавни моменти. Огромните зали за представления са в различни хотели, в зависимост от това на кое шоу сте решили да се насладите, например Mystere се намира в хотел Treasure Island. Невероятните костюми, както и самата музика са съществен елемент в приказното приключение, в което се впускате, влизайки в залата. Шоуто продължава около час и половина, без антракт, като през цялото време те държи в напрежение, тъй като опасността за участниците е огромна - те не са вързани по време на някои номера, а рисковите ситуации са твърде много. Сред най-впечатляващите е изпълнение на 20 човека едновременно в синхрон, достигащ до перфектност. Завладяващата емоция на цирка не подлежи на описание - тя е просто трябва да се изживее.


Листът, връчен ми от моите приятелки, отдавнашни фенки на Лас Вегас, включва следните хотели: Mandalay Bay, New York New York, MGM, Ceasers Palace, The Venetian, Bellagio, Mirage, Treasure Island, The Wynn, RIO. След като ги обиколих всички, казвам ви – включете ги във вашия списък „места, които задължително трябва да посетя докато съм там"! Хотелите са повече от огромни, доста лесно е да се загубите в тях. Често се налага да проверявате в картата на хотела за да сте сигурни, че се движите в правилната посока.


Повечето хотели са близко един от друг и това ви позволява да вървите пеша и да разгледате всичко. И ако все пак имате право на избор и не сте притеснени с бюджета, най-добре би било да отседнете в Bellagio или Venetian.


Лас Вегас е и едно от местата, където ще намерите всички популярни маркови бутици. Ако е по джоба ви, задължително се отбийте в магазините на Ceasers Palace Hotel, The Venetian и Fashion Mall.






По време на дневната ви разходка, не пропускайте да се повозите на гондола във венецианския хотел. Имате избор между 10 минутна разходка отвън по каналите около самия хотел за около 15 долара на човек или 13 минутна разходка по канала вътре в хотела, измежду бутиците и малките кафенета в италиански стил. Докато се наслаждавате на преживяването младите гондолиери ще ви забавляват, пеейки класически италиански любовни песни, които ще ви карат да се чувствате като във Венеция. Честно казано беше почти толкова истинско, като изключим бистрата вода. Които е бил във Венеция знае, че водата в каналите там е далеч по-мръсна. Ах, този Вегас, там всичко е възможно. Затваряш очи и сякаш почти си във Венеция, после - в Париж пред Айфеловата кула, да минем и през Ню Йорк, Ню Йорк....


Следващо преживяване, което би спряло дъха ви за поред път са танцуващите фонтани на хотел Беладжо. Бях се оплела толкова много в желанието си да спра мига и да го запеметя снимайки, че не можах да се насладя на преживяването. Трябваше да отида отново, да погледам, без снимки този път, но нали бях за малко... всяко следващо нещо беше все по-вълнуващо, та дори забравих, че трябваше да се върна при фонтаните.


Когато луната вече се показваше, имах рани по краката от обувките, защото не послушах хората,които ми казваха,че във Вегас не се ходи с токчета ако искаш да обиколиш всичко. Определено има доста да се види! Ама нали бях там за малко, може би нямаше да имам шанс дори да се върна до хотела, следващото шоу започваше скоро. В таксито за моя изненада попаднах на българин, който ми разказа, че във Вегас има около 10 хиляди българи, които живеят и работят там постоянно. Тогава разбрах, че никак не е толкова забавно да се живее в града на греха. Нали знаете, че когато имаш от нещо по много, не му се наслаждаваш по същия начин, а и все пак едва ли е толкова забавно след като работата си е работа, та дори и във Вегас. Сънародникът ни още сподели,че животът там си е и опасен заради престъпността. Самата аз не останах с това впечатление.




За любителите на нощния живот, най-посещаваните денс клубове са Tryst в хотел The Wynn, Pure в хотел Ceasers Palace и Tao в хотел Venetian. Там определено купона тече с пълна пара до сутринта. Ако сте женска компания, не пропускайте шоуто на Чипендейлс - най-известната мъжка формация в света. По голямата част от публиката са бъдещи булки, дошли на дамско парти с приятелки. Представлението започва с една известна реплика на бившата първа дама на Съединените Американски Щати, която казва в едно интервю след шоуто - "Нещата, които стават във Вегас, си остават във Вегас".


И така, остана време само за няколко минути на машинките, защото би било грехота да отидеш в града на хазарта и да не си опиташ късмета.


Развиделяваше се, трябваше да тичам към летището, нали все пак бях за малко...

Източник: blog!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини