Приеха с мнозинство Програмата за управление на Община Ардино през мандат 2015-2019

    С мнозинство Общинският съвет в Ардино прие предложената от кмета Ресми Мурад Програма за управление на Община Ардино за мандат 2015-2019 г. Документът е разработен в съответствие с действащите нормативни актове във всички сектори, свързани с дейността на местната администрацията.

    „Програмата съвпада с моята предизборна платформа, с която съм се явил на местните избори през октомври 2015 г. Тогава екипът на ДПС представи тази програма на жителите на общината и тя бе одобрена с огромно мнозинство. Благодарение на тази подкрепа и доверие днес ние имаме възможността да реализираме голяма част от идеите в нея”, заяви кметът Ресми Мурад.

    Една от основните цели в програмата е подобряване и укрепване на административния капацитет на общинската администрация и звената за разширяване на услугите на гражданите и повишаване на тяхното качество. Въвеждане на система за предоставяне на публични услуги при спазване на принципите на законност, прозрачност и достъпност.

    Новата програма е насочена и към подпомагане на дейността на малкия и средния бизнес, земеделските производители с цел разкриване на нови работни места и привличане на инвестиции. Изготвяне, запазване и по-нататъшно развитие на програмите за заетост и структурно развитие.

    Общинските съветници в местния парламент приеха и Програмата за енергийна ефективност на общината за тази година. Гласуване бе и докладна записка относно утвърждаването структурата на училищата, детските градини и обслужващите звена и транспортната схема за учебната 2016-2017 година общината.

    Гюнер Шукри

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини