Учредиха филиал към конфедерацията на българските писатели за Югоизточна България

През уикенда в туристическия комплекс „Белите брези” край Ардино поети и белетристи от региона учредиха филиал на Конфедерацията на българските писатели за Югоизточна България. Творческата структура ще бъде базирана в Кърджали, като средищен център между няколко области. Учредителната среща бе организирана и ръководена от члена на Националния управителен съвет  на Конфедерацията и координатор за Югоизточна България писателят Христо Красин от Ардино.

На учредяването присъстваше председателят на Конфедеративния съвет Станислав Марашки, популярен хуморист, сатирик и издател на вестник „Долина”.

Приет бе уставът на организацията. За председател на структурата бе избран фейлетонистът Христо Станчев от Кърджали, а за зам.-председател поетесата Светла Узунова от  ардинското село Еньовче. А писателката от Кърджали Маргарита Павлова бе избрана за творчески секретар.

Поздравления към учредителите и гостите бе изказано от кмета на община Ардино Ресми Мурад. Събитието бе подпомогнато от Общинската организация на туристите, която предостави базата си в туристическия комплекс „Белите брези”. Финансова подкрепа даде и фирма „Пневматика Серта” от Кърджали.

Очаква се община Кърджали да подпомогне творците с клубна база. Срещата приключи с коктейл.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини