Европейско обществено мнение няма, констатира Юнкер

Единно обществено мнение в Европейския съюз не съществува. Това смята председседатял на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Ние наблюдаваме как разривът между общественото мнение и европейските политици се увеличава. За съжаление, европейско обществено мнение няма,обществените нагласи както и преди са разделени от националните категории”, цитира думите на Юнкер агенция „Новости”.

Според председателя на комисията причината за разрива между общественото мнение и действията на политическите фигури се дължи на това, че не се говори за Европа по правилен начин.

„Дори и самите ние да сме убедени европейци, когато настъпва момент да обясняваме европейски решения, решения на ниво Европейски съюз, правим това на основата на национални рефлекси, национални реакции”, заявява Жан-Клод Юнкер.

По-рано Юнкер нееднократно е заявявал, че мигрантската криза за Евросъюза е криза на солидарността между страните-членки. 
"Ситуацията с бежанците всеки един ден се трансформира в криза на европейската солидарност", предупреди Жан-Клод Юнкер през февруари месец по време на сесията на парламента в Страсбург.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини