Започна асфалтирането на пътя от Джебел до Синчец

    Започна полагането на асфалтовата настилка на участъци от пътното трасе „Ардино -Синчец – Църквица – Джебел”. Ремонтните дейности се извършват по поръчка на Областното пътно управление в Кърджали. От фирмата-изпълнител „Пътстройинженеринг” АД увериха, че при благоприятни метеорологични условия се очаква работата да приключи за около седмица.

    Пътният участък е част от 3-класната републиканска пътна мрежа, преминава през териториите на общините Ардино и Джебел и се стопанисва от Областното пътно управление в Кърджали. Това е най-пряката връзка между двете общини и от жизненоважно значение за населението, тъй като е с приоритет  и за трансгранично сътрудничество с Гърция. Стратегическо значение заема и  за движението на пътници и товари от Средните Родопи, като осъществява връзка с коридор №9 и прохода Маказа през Джебел, Слънчоглед и Загорско.

    Припомняме, че отсечката „Ардино - Синчец – Църквица– Джебел“, която бе в окаяно състояние и създаваше реална опасност от възникване на пътни инциденти, бе ремонтирана преди две години след писмо на кмета Ресми Мурад до бившия министър на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева и Агенция „Пътна инфраструктура“ към Министерството на регионалното развитие.

    Кметът на ардинското село Синчец Хълми Мустафа изказва своята огромна благодарност към ръководството на Областното пътно управление в Кърджали за предприетите мерки за възстановяване на трасето.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини