С едноминутно мълчание започна сесията в Ардино

    С едноминутно мълчание в памет на починалия съветник от групата на ГЕРБ

    инж. Тодор Буров започна днешното заседание на Общинския съвет в Ардино. Това стана по предложение на председателя на местния парламент Сезгин Байрям.

    Инж. Буров беше дългогодишен управител на „ВиК”- дружеството в Ардино. Той почина внезапно в началото на месец април на 63-годишна възраст. Неговото място ще бъде заето от следващия в листата на ГЕРБ. Това е Красимир Кичуков от Падина.

    „Тодор Буров беше прекрасен човек. Дългогодишен професионалист в своята работа, активен общественик. Той ще бъде запомнен като човек отдал се на семейството и работата си”, заяви  шеф на местния парламентСезгин Байрам.

    „Загубихме един достоен колега-общински съветник. Тодор Буров беше истински професионалист и в най-лошите атмосферни условия жителите на общината имаха питейна вода. Със своето поведение и действие той може да служи за пример на младото поколение”, заяви ръководителят (председателят) на „ГЕРБ” в Ардино Съби Узунов.

    На редовното заседание местните парламентаристи приеха решение за кандидатстване по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Гърция с проект „Подобряване на първичната медицинска помощ в изолирани и неблагоприятни трансгранични области”.

    Общинските съветници изслушаха д-р Гюнер Осман, прокурист на Ардинската болница и приеха финансов отчет за дейността на лечебното заведение за 2015 година.

    Местният парламент прие и отчет за дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на  малолетните и непълнолетните.

    Съветниците одобриха и докладите за осъществените дейности на читалищата за изминалата година.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини