Гвардейците ни с изява на големия парад в зала „Арена Армеец” за Гергьовден

    Във връзка с Деня на храбростта и  празника на Българската армия-6 май-Гергьовден,Националната гвардейска част организира за път музикален парад в зала „Арена Армеец” с участието на гвардейски части и военни духови оркестри от Европа и света.Парадът се провежда под патронажа на президента на Република България и министъра на отбраната.

    За първи път в своята история, наред с гвардейските части и военни духови оркестри от Италия, Румъния, Гърция, Шотландия, САЩ и др.е поканен за участие и Първи ученически гвардейски отряд при ГПЧЕ”Хр.Ботев” –Кърджали.

    Екип офицери от Националната гвардейска част посети Кърджали и се запозна с изпълненията на младите гвардейци,които показаха цялата си програма. За участието в зала „Арена Армеец” трябваше да бъдат избрани две изпълнения.

    При много добра дисциплина и организация Първи ученически гвардейски отряд се справи  отлично и с изпълненията си впечатли офицерите.

    С оригиналната си хореография и атрактивни танци младите гвардейци ще бъдат част от най-големия военен музикален парад за годината.Той ще започне на 5 май от 19,00 часа в зала „Арена Армеец”Българска национална телевизия ще заснеме целия спектакъл и ще излъчи на следващия ден –Празника на българската армия.

    След участията си в Народния театър „Иван Вазов” преди две години и в зала 1 на НДК миналата година Първи ученически гвардейски отряд се изкачи с още едно стъпало нагоре.Това се случва благодарение на кмета на Кърджали инж.Хасан Азис и вицепрезидента на Р България  Маргарита Попова.Участието е спонсорирано от баронеса Денислава Ангелова.Това е едно голямо признание за огромния труд,който полагат момчетата и момичетата от отряда,както и техните ръководители.Заслугата е и на директора на ГПЧЕ”Хр.Ботев” Йорданка Чавдарова.

    Входът за спектакъла ще бъде свободен,въпреки огромния интерес , който предизвиква.Много родители,роднини,близки и приятели,както и бивши участници в гвардейския отряд проявиха желание и ще гледат на живо целия парад и ще подкрепят гвардейците ни.

    Кърджали бг вести

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини