Младежкото ДПС преизбра Илхан Кючюк

Илхан Кючюк беше единодушно преизбран за председател на Национална конферeнция на Младежко ДПС в събота.

Форумът, на който  присъстваха 350 делегата, бе открит в 11 часа от най-младия присъстващ на конференцията Фахредин Моллахмедов, който е от Разградската организация на Младежко ДПС.

Висшият форум на Младежко ДПС бе уважен от множество гости от страната и чужбина, сред които бяха съпредседателите на ДПС Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак, Зам.-председателите на ДПС Филиз Хюсменова и доц.д-р Алиосман Имамов, Юнал Лютфи член на Централния съвет на ДПС, народни представители, членове на Европейския парламент, кметове на общини и други. 

Гости от чужбина бяха Ведрана Гуич - председател на ЛАЙМЕК, Игор Калдера – главен секретар на ЛАЙМЕК, Рейчъл Едуардс- Зам.-председател на Либерална младеж Великобритания и представителите от Либералдемократическа партия на Македония Моника Зайкова- международен секретар, Стефан Спасич- член на ръководството и Кире Геговски- член на ръковдтсвото,  Даниел Кадик - директор на Югоизточна Европа на фондация За свободата „Фридрих Науман” и Петя Дюлгерова проектен координатор за България и Македония.

В своя доклад Илхан Кючюк, председателят на Младежко ДПС, направи цялостен анализ на политическата обстановка в страната в контекста на динамичните процеси в Европа и света. Той очерта проблемите на младите хора, като отличи работата на Младежко ДПС, която стъпва основно на философския концепт за „Заедността”. Именно той е бил в основата при изпълнението на главната задача за поддържане на стабилна и обединена младежка организация. Той подчерта, че Младежко ДПС е жизнена и политически зряла организация. Сподели, че в рамките на мандата екипът на ръководството е провело над 400 срещи в страната и чужбина и са учредени нови 32 общински организации на Младежко ДПС.  Той обърна специално внимание на проблема за печелене на доверие, проблемите на капсулацията и увеличаването на средната възраст на организацията.  Като предлага тяхното разрешаване чрез повече диалог, демокрация и отвореност на органиацията. Илхан Кючюк обърна сериозно внимание на политиката на подпомагане на малкия и средния бизнес, което  е едно от решенията за задържане на младите хора в България.

В заключение той каза „Самочувствието на най-големи може да бъде измамно, ако двигателят на прогресивното ни развитие като младежка организация забави ход. Ето защо сме длъжни да добавяме още гориво в него. Повече подготвеност и вслушване в колективния дух на организацията!”.

Националаната конференция на Младежко ДПС е най-висшият форум на организацията, където се вземат най-важните основополагащи решения за следващия мандат на управление на организацията.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини