Невен Нешев: Все още мечтая за финал

Последните дни Кърджали бе завладян от волейболна треска, заявява с гордост капитанът на Арда

Отборът на Арда (Кърджали) завърши шести в редовния сезон на първенството в Суперлигата при мъжете, но впоследствие отстрани третия Пирин (Разлог) в четвъртфиналните плейофи и бе на косъм да изхвърли втория Монтана (Монтана). В полуфиналната серия Арда отстъпи с 2:3 победи на Монтана, като 2 точки не достигнаха на кърджалийци да вземат решителния мач като гости. Ето какво каза капитанът на Арда Невен Нешев в специално интервю заBGvolleyball.com след изиграните мачове и вълненията около полуфиналите.

Битка до самия край с Монтана. Твоят коментар за полуфиналите?

И петте мача бяха изключително драматични, особено двата мача в зала ”Арпезос” се превърнаха в празник за града. Последните  десетина дни Кърджали беше завладян от волейболна треска. Съжалявам, че не успяхме да зарадваме себе си и тях с един дългомечтан финал. Над десет години съм в клуба и все още се надявам, че ще постигнем нещо значимо един ден. Пожелавам здраве на целия отбор и да дочакаме момента. Искам да поздравя състезателите на Монтана и специално Коце Стойков, който бе над всички в ключовите моменти.

Има ли разочарование у теб, че не успяхте?

Разбира се. Когато си бил толкова близо, разочарованието оставя горчив вкус дълго време. Но в спорта загубите могат само да поучават. Време за жалване няма, мислим за Купата.

Ако петият, решителен мач беше в зала „Арпезос“, смяташ ли, че щяхте да победите?

Да, според мен щяхме да ги пречупим. Публиката при нас е голям фактор. В петия мач залата беше препълнена, едвам си чувахме мислите, какво остава за указанията. Феновете им даваха крила в ключови моменти.

Нарече съотборника си Спас Байрев „бялото кубинче“. Какво му каза като капитан, след края на мача, след неуспешния му сервис?

Спас е много талантливо момче. Ако не беше той, нямаше да говорим за пети мач. Направи силен сезон, бъдещето е пред него. Всеки състезател има и лоши моменти, но бъдещето е пред него. Според мен, основният ни коз бе отборната игра и колективен дух. А за точните думи, нека си остане капитанска тайна..

Следващото изпитание е финалната фаза за Купата на България. Първи мач отново с Монтана...

На неутрален терен със сигурност ще търсим реванш. Имаме повече време за подготовка. Дано го оползотворим правилно.

В Арда ще има ли други попълнения?

При нас още нещата не са обсъждани.

Прогнози кой ще продължи за четворката на Купата?

Трудно може да се каже, като се разбере кой къде ще участва, ще може да се даде по-ясна прогноза.

Източник: http://bgvolleyball.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини