Любовен "атентат" паникьоса София. Преглед на печата

"Сега":

Любовен "атентат" паникьоса София

След злополучното учение в НДК преди два дни министър-председателят, МВР и службите вчера демонстрираха и как не бива да се реагира при сигнал за заплаха от тероризъм. Вместо да дадат ясно и логично обяснение на мистериозно предупреждение на Държавния департамент на САЩ към американците за възможна заплаха в градския транспорт около столичния хотел "Плиска", управляващите сътвориха абсурден сюжет от недомлъвки, обвинения и смехотворни твърдения. Премиерът Бойко Борисов в традиционен стил наруга медиите, че всявали паника, и разкритикува американците, че "такава глупост не им прави чест".

В целия хаос така и не стана ясно какво точно се е случило. Засега е известно, че в сряда бдителен гражданин е сигнализирал на тел. 112, че чужд гражданин има намерение да извърши самоубийствен терористичен акт в автобус край хотел "Плиска". При разследването е установено, че става дума за неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин, съобщи шефът на ДАНС Димитър Георгиев на среща с премиера Бойко Борисов. В хода на проверките българските служби обменили информацията с международните си партньори. Случаят бил изяснен за четири часа по думите на главния секретар на МВР Георги Костов.

Мерки.

"Труд":

След атентатите в Брюксел: ЕС затваря границата ни с Турция

ЕС провежда консултации във връзка с необходимостта за защитата на българо-турската граница, заяви австрийският вътрешен министър Йохана Микл - Лайтнер, предаде ТАСС, цитирана от "Фокус".

Тя е посочила, че въпросът е обсъждан в светлината на атентатите и бежанската криза. „Балканският маршрут трябва да бъде закрит. Сега работим и обсъждаме затварянето на границата между България и Турция“, казва Йохана Микл - Лайтнер.

Здравеопазване.

"Дума":

Москов обеща на спешните лекари 1500 лв. заплата

Всеки лекар, работещ в спешно приемно отделение, ще получава поне 1500 лв., а сестрите по 900 лв. Това съобщи министърът на здравеопазването Петър Москов при откриването на обновеното спешно отделение на болница "Св. Анна" в София. Парите ще бъдат осигурени от държавата, уточни Москов. Той обясни, че парите - 20 млн. лв., са гласувани миналата седмица от кабинета. ДУМА припомня, че на заседанието си на 16 март Министерският съвет наистина одобри допълнителни разходи в размер на 20 млн. лв. по бюджета на МЗ за 2016 г., но целевото предназначение на средствата бе да бъдат платени ваксини за изпълнение на националния имунизационен календар за годината.
Министърът поясни, че "с тези 20 млн. всъщност се финансира увеличение на заплатите в спешната помощ и възможността да има ето такива спешни отделения, включително с 85-те милиона евро по програмата, която вече е одобрена на всички нива и започват вече проектните работи по ремонти на спешни отделения и на центровете за спешна помощ". Всяко едно спешно приемно отделение в България в рамките на следващите 2 години ще изглежда така, както е това, каза Москов, като посочи спешното в университетската болница.

Стачка.

"24 Часа":

Протестиращи таксиджии: Искат да направят от всички частни превозвачи

"Според новия закон за таксиметровата дейност от 1 април всички трябва да станем частни превозвачи, трябва да махнем стикерите на компаниите, които познавате и всеки да облепи със стикерите на своята компания превозвач. Това ще е лошо и за вас, хората, тъй като така няма да знаете при кого се качвате." Това разказа за "24 часа" един от таксиметровите шофьори, които тази вечер блокираха "Орлов мост" в София.

Той посочи, че законът дава и друг вариант на таксиметровите шофьори - да попишат трудови договори с таксиметрови компании и да работят с личните си коли. "Това е безумно", заяви мъжът, който не и представи. И посочи, че за да се регистрира като частен превозвач са необходими няколко месеца.

В момента на възловото кръстовище има над 100 коли от различни компании.

Мъжете седят кротко извън колите си и си говорят помежду си.

Промени.

"Монитор":

Министрите слизат от лимузините на НСО

Министрите ще се откажат от привилегията да ползват лимузина и шофьор на НСО, стана ясно от изказване на премиера Бойко Борисов, който днес откри новия спешен корпус в Университетската многопрофилна болница „Света Анна” в София.

С министрите отдавна сме говорили. Те си имат ведомствени автомобили и шофьори. Много от тях искат да си ходят с метрото, да си ходят пеша. Вчера говорихме. Затова, днес с едно решение на Министерския съвет, на подпис, министрите се отказват от автомобилите, които предоставя НСО. Това е още един случай, за да видят гражданите, че колкото ги е страх тях, ни е страх и нас. И да знаят, че максимално сме сред тях, коментира министър-председателят, визирайки притесненията в обществото около терористичния акт в Брюксел.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини