Деветокласник простреля ученик в двора на школото. Вестниците в събота

Блокадата.

"Сега":

Борисов призна безсилието на държавата за гръцката блокада

Премиерът Бойко Борисов призна, че са изчерпани всички възможности за решаване на кризата по границата с Гърция.
Държавата е изчерпала своите възможности за разрешаването на кризата с блокираната от гръцки фермери граница с южната ни съседка. Признанието направи премиерът Бойко Борисов пред депутатите след въпрос на Красимир Каракачанов (ПФ) и Явор Хайтов (БДЦ) за действията на правителството.

"Просто с тези хора вече не знам какво да направя повече. Два пъти, три пъти говоря с техния премиер, с опозицията на Гърция, с председателя на ЕК, с комисарите, с колегите в Европейския съвет. Единственото, което получавам като отговор, е: "Нямаме контрол върху тях", оплака се Борисов. И окачестви случващото се на границата като безобразие. "Всички форми на дипломация - на министри, на полицейски началници, на молби, на каквото щете, са изчерпани. Дори вчера (онзи ден - бел.ред.) разбрах, че те се дърпат, за да минат бежанците, и след това затварят границата за нашия транспорт", допълни той.

Убийство.

"24 Часа":

Смърт в посолството

Палестинският гражданин Омар Наиф Хасан Зайед издъхна в петък сутринта в двора на палестинското посолство в София при съмнителни обстоятелства, след като два месеца се укриваше в сградата на дипломатическата мисия, за да не бъде предаден от българските власти на Израел.

Инцидентът предизвика огромен медиен и обществен интерес заради съмненията на палестинската общност, че зад всичко се крие дългата ръка на Мосад - израелските тайни служби. Освен всичко друго драмата съвпадна и със завръщането на премиера Борисов от посещение в Израел и Палестинските автономни територии, което допълнително придаде драматизъм на историята.

Мярка.

"Труд":

Съдът остави биячите от Околовръстното в ареста

Трима от четиримата мъже, пребили шофьор на Околовръстното шосе в София заради клаксон, остават в ареста, реши Софийският районен съд, информира БГНЕС

Софийската районна прокуратура поиска съдът да наложи мярка „задържане под стража” за Христо Христов, Александър Гечев и Георги Близнаков. Постоянен арест не бе поискан за Мартин Марков.

За нападението над 30-годишния Васко Наумов и съпругата му – бившата национална състезателка по троен скок Мария Димитрова, първоначално бяха арестувани Христо Христов, Мартин Марков, Александър Гечев, Георги Близнаков. Двама от тях се оказаха с криминални регистрации и са били осъждани. На един от тях обаче, Мартин Марков, са свалени обвиненията, тъй като нападнатото семейство не е успяло да го разпознае като нападател.

След свада за момиче.

"Монитор":

Деветокласник простреля ученик в двора на школото

16-годишно момче, което най-вероятно било в девети клас простреля с година по-малък ученик в двора на столично школо. Инцидентът станал в училище в квартал „Княжево“, съобщиха от МВР. Момчето е било ранено леко. Откарано е в болница без опасност за живота. Нападателят по-късно е задържан в дома си, поясниха от столичната полиция. Разследващите правиха до късно вчера оглед на мястото, за да установят с какво точно оръжие е било стреляно. Най-вероятно обаче не се касае за боен пистолет. По първоначални данни до стрелбата се е стигнало, след като двете момчета са се скарали. До късно вечерта обаче не стана ясна причината за скандала. Полицаи и служители от Детска педагогическа стая разпитваха цял ден съученици на участниците и свидетели на случката.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини