Цацаров свиква спешна среща за побоя на Околовръстното

Главният прокурор свика днес спешна среща с професионалното ръководство на МВР за незабавни мерки за опазване на обществения ред и за охранителната дейност. Поводът за спешната среща е инцидентът на Околовръстното шосе в София в сряда, при който 30-годишен мъж беше жестоко бит с метални палки, а съпругата му удряна от няколко частни охранители, заради това, че подали звуков сигнал. За побоя бяха задържани четирима души.

Ще бъдем безкомпромисни и ще приложим цялата тежест на закона, за да спрем нанасянето на побои по пътищата, обяви Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор Сотир Цацаров. 

Ще използваме всички правомощия, за да спре това безпричинно нанасяне на побоища по пътищата, това улично правосъдие и саморазправи, закани се говорителката на главния прокурор. 

По думите на Арнаудова, вече е установено, че задържаните четирима мъже не са служители на лицензирана охранителна фирма. Те са извършвали тази дейност на собствени начала. 

Още днес - преди изтичане на 72-часовия арест, ще бъде внесено искане за постоянно задържане на 4-мата. Благодарение на направения запис от съпругата, разследването може да приключи по-бързо. 

До момента са разпитани 15 свидетели, назначени са експертизи. Назначена е и техническа експертиза на видеоматериала, предоставен от пострадалия Васко Наумов. Домовете на охранителите са претърсени и са иззети веществени доказателства. 

Трима от четиримата мъже са криминално проявени. Обвинени са за изнудване, причиняване на средна телесна повреда, грабеж и управление на МПС в нетрезво състояние и без свидетелство за правоуправление. Лицата са осъждани, макар и преди доста години, и за част от тях е настъпила реабилитация по право. Осъжданията им са за неплащане на издръжка, за причиняване на средна телесна повреда, както и за участие в организирана престъпна група”, обясни още Румяна Арнаудова, цитирана от Нова телевизия.

Прокуратурата се е амбицирала да внесе делото в съда до десет дни, а обвиненията са за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди и то в съучастие.

Разбра се, че мъжете побойници в конкретния случай са гардове на дясната ръка на Златко Баретата - Ивайло Борисов-Ториното, подсъдим (заедно с Баретата) за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

В интервю за bTV Ториното побърза да оправдае охранителите си като каза, че са били предизвикани и не са махленски биячи. По думите на Борисов, пребитият Васко Наумов всъщност е хвърлял бутилки по колата на гардовете му, а впоследствие е излязъл от собствената си кола с телескопична палка.

"Ами ако този млад мъж, ако е ударил той някое от момчетата, щеше ли да ходи да пусне жалба пак в полицията и да пищи после, че е малтретиран? Щеше ли да ходи? Ако той беше ударил? Правят се на мъже, а после реват, че ядат бой. Какво да направя?", коментира Ториното.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини