Борисов разпореди проверка на всички поръчки на министерства

Премиерът Бойко Борисов разпореди инспекторатите в министерствата да направят проверки на обществените поръчки във всяко от тях. Това съобщи правителствената пресслужба след днешното заседание на Министерския съвет. 

От публикуваната стенограма става ясно, че Борисов е заявил: 

"Искам пълна прозрачност, да бъде изчистено всякакво съмнение относно публичните пари. В обществото не трябва да остава и сянка на съмнение, че някой се облагодетелства за сметка на държавата. Затова се обръщам към всеки от вас – знаете какви процедури вървят в министерствата ви. И при най-малко съмнение за нередности, искам да ме сигнализирате. Доверието трудно се гради, лесно се губи". 

Премиерът категорично е заявил, че няма да допусне заради финансовия интерес "на този или онзи" да се дестабилизира държавата. 

Борисов вече аргументира спирането на няколко ключови обществени поръчки, включително тази за магистрала "Хемус" с това, че иска да изчисти всички "витаещи съмнения" за връзки с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Междувременно днес премиерът изрази готовност да прекрати концесията за ски-зона Банско, ако не се намери консенсус. 

"Не мога да приема правителството да бъде обвързвано с твърдения, че помага на някой олигарх. Като правителство не можем да си позволим това", заяви Борисов по повод обвиненията на природозащитници, че държавата дарява горите на олигарси.

Еколозите протестираха тази сутрин пред Министерски съвет, въпреки че още вчера от кабинета съобщиха, че докладът за концесионния договор за ски зона Банско няма да бъде внесен за разглеждане на заседанието. 
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини