Треньор и каратист с годишни отличия на федерацията


Сенсей Драган Драганов и Генади Стоев от СК „Шампион“ - Първомай са между 26-мата отличени от Българска карате киокушин федерация каратисти.

За втора поредна година Федерацията награди най-заслужилите спортисти и треньори в ударното бойно изкуство. Официалната церемония се проведе на 16-и януари в хотел, разположен на морския бряг в курортa „Св. Св. Константин и Елена“, а сред поканените бяха видни настоящи и бивши шампиони.

Отличените спортисти, прославили най-твърдия стил в карате, получиха плакет, сертификат и звание за високите си спортни постижения в различни първенства и държави по света.

Най-високо звание „Заслужил майстор на спорта“ получиха класиралите се на призови места на световни шампионати.

Със званието „Майстор на спорта“ беше отличен Генади Стоев, който стана европейски шампион в Талин и още 9 млади състезатели с европейски титли и медали.


Драган Драганов от СК „Шампион“ – гр. Първомай е един от тримата треньори в БККФ, работещи за развитието на спорта на световно ниво и подготвящи шампиони, които получиха сертификат „Заслужил треньор“. Другите двама са бургазлиите Живко Андреев и Иван Иванов.

„Чувството е неописуемо – сподели Генади Стоев след като получи наградата -то трябва да се изживее. Щастлив съм, защото след дългогодишен труд и лишения резултатът е насреща. И най -вече искам да благодаря на най- важния фактор за изграждането ми като спортист на такова ниво -сенсей Драган Драганов.“

Миналогодишни носители на званието "Майстор на спорта" от  СК "Шампион" са Емил Сталев и Милуш Драганов.
Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини