Съдът пак върна обвинителния акт срещу Ахмед Муса и групата му

За пореден път обвинителният акт срещу 14 мюсюлмани, обвинени в разпространение на антидемократична идеология беше върнат от съда в Пазарджик. Това е третият случай, в който съдът не допуска делото до съда заради сериозни процесуални нарушения.

Мотивите на съда за поредното връщане са, че в досъдебното производство при изготвяне на обвинителния акт от прокурора отново са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, довели до ограничаване на процесуалните права на осем от обвиняемите, пише в. "Сега".

Обвинението срещу 14-тимата, които са в ареста от вече повече от година, е за проповядване на омраза на религиозна основа, изразяваща се във верска нетърпимост към непрактикуващите и неизповядващите салафитското течение на исляма и пропагандиране на война чрез разпространение на идеите на терористичната организация "Ислямска държава".

Съдът е изискал от прокуратурата обвиняемите да разберат въз основа на кои точно факти и обстоятелства са обвинени в престъпленията, посочени в обвинителния акт; защо са обвинени, че са извършили твърдените престъпления, въз основа на кои факти и обстоятелства прокурорът ги обвинява. 

Делото е върнато на Окръжната прокуратура в Пазарджик за отстраняване на допуснатите нарушения. Разпореждането подлежи на обжалване.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини