Конкурсът The Venture провежда менторски срещи с бъдещи социални предприемачи в шест града

Ако сте над 25 години и имате бизнес идея, която може да промени света, The Venture е инициативата, която може да ви помогне да я реализирате.

Това е конкурсът за социално предприемачество, организиран от уиски бранда Chivas, който за втора поредна година ще даде 1 милион долара на бизнес с кауза.

В България платформата набира кандидати до 1 декември 2015 година. А отскоро участниците имат възможност да получат ценни съвети и насоки чрез серия от менторски срещи, които The Venture стартира из страната. За да вземете участие в тях е необходимо само да се регистрирате на сайта http://www.chivasdesk.bg.

Менторската програма предвижда по две срещи във всеки един от градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Русе. Менторите са на разположение от 28 октомври до 20 ноември 2015 г. Ще има дискусии, но и кратки индивидуални консултации с кандидатите, които да им помогнат да развият идеята си в конкурентен проект. 

Тримата ментори, които ще пътуват из страната

за срещи с потенциални участници в конкурса, са председателят на Българския клъстер за предприемачество и иновации и член на журито на The Venture Боян Бенев, създателят на консултантската компания за иновации Nextdoor и специалист по дизайн мислене Георги Камов и Борис Колев, който е собственик на компания за маркетинг и дигитални иновации. Във всеки град ще има и местни предприемачи, които ще се включат със съвети.

The Venture е глобална инициатива на Chivas, в която за втора поредна година участва и България.

Платформата събира идеи до 1 декември, които след това ще бъдат оценявани от жури, в което влизат опитни мениджъри и предприемачи от страната (виж карето). Българският победител в конкурса ще бъде обявен до 18 януари. През пролетта на следващата година той ще има възможност да участва в тренировъчен лагер заедно с финалистите от всички останали държави, участващи в глобалната надпревара The Venture. А коя идея ще бъде подкрепена с 1 милиона долара ще стане ясно през лятото на 2016 година.
 

Кой ще оценява идеите в The Venture

Членовете на журито са Елица Панайотова, изпълнителен директор на "София тех парк", Павел Езекиев, съосновател и управляващ партньор на инвестиционен фонд NEVEQ, Галя Прокопиева, изпълнителен директор на "Икономедиа" (най-­големият издател на бизнес медии в България и една от водещите онлайн медийни групи, която притежава и dnevnik.bg - бел. ред.), Христо Христов, изпълнителен директор на "Нетинфо", Манол Пейков, издател и собственик на издателска къща "Жанет 45", Боян Бенев, водещ на телевизионно предаване, продуцент и предприемач и Мирослава Симова, управляващ директор на "Pernod Ricard" за България.
Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини