Двупартиен Общински съвет ще има в Ардино следващите 4 години

    Ресми Мурад е новият стар кмет на Община Ардино. Това сочат резултатите, при обработени 100% от протоколите на СИК в ОИК.

    Ресми Мурад получи 5 774 гласа, което означава 77,78 % от всички действителни гласове в първия тур. Втори остана Сабахаттин Бекчи от ГЕРБ, който има 1 272 гласа или  17,41 % от гласувалите, а трети е Димитрина Александрова от БСП подкрепена от 152 избиратели –  2,30 %.

    За общинските съветници следващият парламент в община Ардино ще е двупартиен. ДПС спечели 23 мандати за общински съветници, а ГЕРБ ще има 6 съветници. Бариерата на общинската избирателна квота за съветници, която е около 236 гласа, не успяха да прескочат партиите и коалициите - БСП, Реформаторски блок, АБВ, Национална републиканска партия, Зелените и Народен съюз.

    Още на първи тур са избрани кметове в 37 населени места – всички от листата на ДПС. Това са кметовете на селата: Ахрянско, Башево, Богатино, Боровица, Брезен, Бял Извор, Бистроглед, Голобрад, Горно Прахово, Гърбище, Долно Прахово, Дядовци, Дедино, Еньовче, Искра, Китница, Кроячево, Левци, Ленище, Любино, Млечино, Падина, Правдолюб, Рибарци, Русалско, Синчец, Светулка, Срънско, Сухово, Седларци, Търна, Търносливка, Хромица, Червена скала, Чернигово, Чубрика и Ябълковец.

    В неделя ще има балотаж в Жълтуша между Карамфил Димитров от ДПС и Красимир Даматов (ГЕРБ) и в Теменуга между Хълми Садулах от ДПС и Ерджан Мурадов от Реформаторския блок.

    Текст за снимка: Неделната нощ беше празнична за Ардино. От всички краища на общината бяха дошли симпатизанти на ДПС в центъра на града, за да поздравят Ресми Мурад и екипа му за убедителната победа.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини