Георги Кючуков: Агресивната кампания на ГЕРБ в последните дни допринесе за високия изборен резултат на ДПС

Социалистите излизат с призив към политическите си опоненти да  подкрепят  инициативата на БСП за референдума

 „Това бе поредната кампания без политически аргументи. Повече си говорехме за пакети с ориз, за евтини дърва. Повече си служехме със страха на хората и резултатите  са видни. Днес имаме отново кмет от ДПС с чувствително мнозинство в Общинския съвет. За нас тези резултати бяха предвидими още в деня, в който ПП ГЕРБ отхвърли нашето предложение за обща кандидатура срещу тази на ДПС. За нас още тогава това означаваше, че ние демотивираме една огромна част от жителите на община Кърджали, които не симпатизират на ДПС и изборният резултат го потвърди. 50-процентната избирателна активност дойде най-вече от селата около Кърджали, които де факто предопределиха изборния резултат”.

 Това заяви на брифинг с журналисти областният лидер на БСП и бивш вече кандидат за кмет на Кърджали Георги Кючуков. Според него вина за това имали от ПП ГЕРБ и най-вече Цвета Карянчева. В отговор на искането от страна на БСП да бъде издигната обща кандидатура срещу ДПС за кметския вот, Караянчева твърдяла, че това щяло да доведе до пълна мобилизация на електората на Движението.

„Нашият риторичен въпрос към нея е: Сега по-малко мобилизиран ли беше вотът за ДПС? Резултатите от този вот показват още, че за да имаме различно управление на Кърджали, градът трябва да бъде отделен от селата като самостоятелна община-инициатива за която ние настояваме. Ако до този момент нашите политически опоненти извън ДПС се притесняваха да се ангажират с подписката за референдум, днес след приключването на изборната кампания, въпросът ни към тях ще бъде, дали те ще ни подкрепят”, посочи още Кючуков. Той допълни, че необходимият брой подписи за легитимирането на референдума били 200 000 гласа. Те трябвало да се съберат до 1-ви декември. От БСП приканиха политическите сили извън ДПС да подкрепят подписката. Социалистите дори били готови да предоставят необходимите бланки в офиса на ГЕРБ с призив за инициативата. По думите на Кючуков, това било единственият начин Кърджали да има различно управление.

„Агресивната кампания на ГЕРБ в последните дни допринесе съществено за покачване на изборния резултат на ДПС, посочи социалистът, визирайки разпространяването на клипове в интернет и всяването на страх у хората по селата. Според резултатите БСП вкарва в местния парламент 4-5 съветници. „Няма основание да не сме доволни, с оглед на случващото се в страната. С постигнатия резултат сме на пето място сред областните центрове”, каза социалистът Милко Багдасаров.

Арда нюз  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини