Направи си сам: Преносимо електромагнитно оръдие с плазмени снаряди

    Ако мислите, че изображението отгоре изглежда страшно, прави сте. Безумното устройство е първото в света преносимо електромагнитно оръдие – футуристична измишльотина изстрелваща снаряди, свързвана основно с военните или НАСА. Мъжът от снимката обаче не е нито военен, нито инженер на космическата агенция. Той е обикновен цивилен, оборудван с инженерна мисъл, широко разпространени части и 3D принтер – нужни за създаването на функциониращо оръжие, което може да изстрелва графит, алуминий, волфрам и дори плазмени снаряди със скорст от 560 мили в час.

    За създателя на устройството се знае малко, освен че е магьосник с AutoCAD-а и 3D принтера. Преди дни мъжът сподели един от най-вълнуващите и най-ужасяващите “Направи си сам” проекти, в които се е пробвал. И не просто се е пробвал, успял е.

    Използвайки 3D принтираща техника и широко разпространени части човекът създал функциониращо ръчно електромагнитно оръдие с 6 кондензатора, което осигурява над 3 000 килоджаула енергия при всеки изстрел. Може би се питате каква изстрелва? Досега устройството е било тествано с метални куршуми изработени от графит и волфрам примесен с алуминий и мед.

    Пушката може да изстрелва и въглеродни снаряди и тефлонови/плазмени куршуми. Точно така, мъжът е създал плазмено оръдие. Портативното устройство работи като стандартно електромагнитно релсово оръдие, за да изстрелва снаряди. То обаче не е смъртоносно колкото оръжията на военните от същия клас. Въпреки че скорост на снаряда от 560 мили в час може да причини щети, устройствата на военните ускоряват снарядите до 13 000 мили в час за едва 0.2 секунди.


     

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини