Започна пълна проверка на кървавия инцидент в ОЦК - Кърджали

По случая е заведено досъдебно производство за причиняване на смърт по немърливост, обяви окръжният прокурор Стефанов

Пълна проверка на всички обстоятелства около трагичния инцидент във фалиралия Оловно-цинков комплекс в Кърджали са започнали Окръжна прокуратура и Инспекцията по труда в града.

Вчера при разрушителни работи в района на предприятието загина багеристът Валентин Юруков.

"Проверяваме не само на фирмата подизпълнител, но също и фирмата изпълнител, както и фирмата възложител на разрушителните дейности", обяви Ангелина Бабунска, директор на Инспецията по труда в Кърджали.

Според нея фирмата, в която е работел загиналия, е специализирана в безвзривно разрушаване на сгради. Проверката на инспекторите ще трябва да установи дали са спазени всички законови изисквания, а също и дали разрушаването на сградата е трябвало да се извърши по този начин.

"По случая е заведено досъдебно производство за причиняване на смърт по немърливост", обяви окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов. Той уточни, че в случая предвиденото наказание е от 1 до 6 години лишаване от свобода. Според окръжният прокурор заради състоянието, в което е извъден трупа вероятно ще се наложи назначаването на ДНК експертиза, която да установи самоличността на загиналия.

Източник: http://www.faktor.bg
Източник: http://www.faktor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини