Загиналият в Кърджали багерист бил буквално размазан при рухването на сградата

Багеристът, който загина при трудова злополука в Кърджали, буквално е бил размазан от паднала върху машината бетонна колона. Трупът беше разчленен, а органите бяха пръснати в това, което беше останало от кабината. След като спасителните екипи стигнаха до нея се наложи да бъде разрязвана с флексове. Това разказаха присъствали на разчистването на руините на сградата.

Инцидентът с 51-годишният Валентин Юруков, който разрушавал с багер стара сграда във фалиралия Оловно-цинков комплекс станал в събота към 16,15 часа. Загиналият е работник на старозагорска фирма, която била наета като подизпълнител от кърджалийско дружество.

Старите сгради на оловния завод са разрушавани, като били връзвани с
метални въжета, които се дърпали от тежки машини. Една от колоните във фаталната сграда не поддала и шефът на фирмата наредил на багериста да я подкопае с къртача. Секунди след като работникът започнал да изпълнява нареждането сградата се срутила, а колоната падпала върху кабината. Повече от 3 часа и тежка техника бяха нужни на 8 огнеборци от 2 екипа, за да разчистят отломките.

Ненко Станев

Източник: 24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини