Община Кърджали строи най-големия парк в България

Над 30 общини от цялата страна представят възможностите за туризъм на тяхната територия в рамките на откритото днес по обяд в столицата изложение „Празници, обичаи, традиции и туризъм”.
Щандът на община Кърджали е първият, който приветства посетителите на форума. Той дава възможност на гостите на събитието да се докоснат до бита, традициите и обичаите на региона. 
Огромен макет на парка „Арпезос – Север” привлича погледите на посетителите на форума. Изграждането на парка се случва поетапно, а планът е той да бъде най-големият нов парк в България. В момента половината от парка е завършен, три от етапите на парка са реализирани благодарение на Оперативна програма „Регионално развитие”. 
Община Кърджали е избрала да се представи именно с макет на паркa, защото красивата природа и кътчетата за отдих са притегателна сила за гостите на Кърджали и региона. Целта на изграждане на толкова мащабен проект в центъра на града е да се обогати зелената система на Кърджали, да се случват големи културни мероприятия и спортни прояви.
Представени са множество информационни и рекламни материали, свързани с културно-историческите и природни забележителности. Специално-подготвени брошури показват съчетанието от природа, култура и традиции в кърджалийски регион. Посетителите на щанда могат да се запознаят с реализирани значими инициативи и проекти, свързани с развитието на туризма в община Кърджали - „Мостът кръстопът на култури”, „Перперикон –дом на богове и хора” и др. 
На щанда на Община Кърджали има специално обособен кът, посветен на стартиращата след броени дни кампания посветена на пътната безопасност под надслов ”Пресичай безопасно с Боби и Кели”.
Изложението „Празници, обичаи, традиции и туризъм” е уникално за България и се провежда за първи път. То бе открито от министъра на туризма и патрон на събитието Николина Ангелкова. На откриването присъстваха много посланици и търговски представители от други държави.
Форумът се организира от Портала на българските общини Kmeta.bg и информационна агенция „Фокус” и ще продължи четири дни. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини