Дините - хит на пазара в Кърджали

Хит на пазара тези дни са дините. Зад отрупаните с любеници маси, търговците почти не могат да бъдат забелязани измежду тях. Затова пък околовръст щедро са подредени надписани на картони реклами, хвалещи продавания летен плод.

От тях научаваме, че предлаганите на кърджалийския пазар карпузи са все от района на Любимец и Харманли. Цените най-често са 45 стотинки на килограм, но може да бъдат намерени и за 29 стотинки килото, пише изданието.

Конкуренцията е голяма, веднага личи. Още щом клиент доближи щанд с дини, продавачите услужливо го увещават да си купи някоя. Предлагат като допълнителна екстра да направят разрез, за да докажат, че е узряла. Даже показват и снимка от бостана, където е зряла въпросната любеница. На въпрос - защо са дошли на пазара в Кърджали, след като са чак от Харманли, търговците един през друг обясняват, че тук им харесва.

Пъпеши също не липсват по сергиите. Цените им са от 1.20 за килограм, до 80 стотинки за бройка. Домати могат да се намерят на цени от два лева до 80 стотинки.

Източник: http://www.cross.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини