Мевлид събра над 1 000 души в местността „Карапънар“

    Традиционен мевлид за здраве и берекет събра над 1 000 мюсюлмани и християни в местността „Карапънар“ край ардинското село Правдолюб. Духовници, водени от районните мюфтии на Кърджали, Хасково и Крумовград – Бейхан Мехмед, Басри Еминефенди и Насуф Насуф, прочетоха айети от Свещения Коран. Към тях се включиха още зам.-районният мюфтия на Кърджали Ерхан Реджеб, ваиза към мюфтийството в Кърджали Енвер Насуф, имаминът на джамията в Ардино Орхан Якуб.

    Организатори на религиозния обред бяха община Ардино и джамийското настоятелство в града. Майстор-готвачите Мюмюн Джила, Ервин Солак и Фахри Солак, и тримата от Бял извор приготвиха 25 казана пилаф с месо. Продуктите бяха дарени от местни бизнесмени и физически лица. Част от храната бе изпратена в болницата и потребителите на Защитеното жилище.

    На мевлида присъства цялото общинско ръководство на Ардино, начело с кмета Ресми Мурад. Тук бе и съветникът от побратимената община от Турция Нилюфер Наджи Кале.

    Кметът Ресми Мурад и председателят на джамийското настоятелство в града Зеки Аптикадир благодарят на спонсорите за подкрепата.

    Днес мевлиди за здраве и берекет се проведоха още в Червена скала, Мак и Гарване.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини