Рекорден брой посетители се потопиха в „Нощта на Орфей“

    Жители и гости на Момчилград от региона и страната се потопиха в тракийската магия на музикалния фестивал „Нощта на Орфей“. Под звуците на най-популярните песни на естрадната певица Кичка Бодурова гостите на фестивала танцуваха и пяха до късните часове на вечерта.  Деветото издание на „Нощта Орфей“ увлече във веселие рекорден брой гости, а пъстрото хоро се изви на сцената под скалното светилище.

    Празникът започна с изпълнения на местни фолклорни групи  и деца от Обединен детски комплекс – Момчилград. Дебют на музикалния фестивал направи момчилградският талант Филип Синапов, който изпълни български фолклорни песни и предизвика бурни аплодисменти.

    В събитието атрактивно участие взеха група „Мистик“ и бузуки майстора Диди Николов. Кичка Бодурова поздрави момчилградчани с любимата си гръцка песен  и изненада публиката с най-новите си песни. Разкошни кошници с пъстри цветя бяха връчени от името на кмета на Община Момчилград.

    Тази вечер всички ние имаме поводи за радост и щастие, защото сме свидетели как през всички тези години се поддържа огъня на древните величествени тайни, обогатява се духовния и културен живот на община Момчилград. Тракийското светилище на Орфей е уникално културно наследство и истинска гордост за момчилградчани. Над сто хиляди души годишно идват тук, за да видят светилището на Орфей. Вярвам, че този уникален комплекс все още крие много тайни, за да го превърнат в още по-красиво и търсено от туристи място, заяви зам.-кметът Ерджан Али. Той поздрави и награди шампионите по традиционното колоездене. Тази година скалното светилище пръв изкачи Окан Шенол и получи за награда велосипед и парична награда от община Момчилград.

    В края на празника десетки фенери понесоха мечти от тракийското светилище с пожеланието магията на Орфей да продължи още дълги години.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини