Алпай Ибрям от Черноочене три пъти първенец по канадска борба за хора с увреждания

Алпай Ибрям от чернооченското село Габрово подобри собствените си успехи и спечели три златни медала тази година от състезанията по канадска борба за хора с увреждания.
На 25-ото Европейско първенство, което се проведе този месец в град София,победи съперника си и достойно спечели титлата европейски шампион при мъже-седящи до 75 кг. за дясна ръка за хора с увредени долни крайници.
Алпай Ибрям завоюва и двете първи места на държавното първенство по канадска борба в категориите „дясна“ и „лява“ ръка, което се проведе в Банско.
Чернооченецът е сред най-добрите спортисти на Спортно-туристическия клуб за хора със сензорни увреждания /СТКХСУ/ „Родопи” в Кърджали.Мирогледът на Алпай е, че успехът може да достигнеш лесно, но понякога и трудно. Затова е важно да не се отказваш при преследване на целите си.
За постигнатите си изключителни резултати спортистът бе награден и от кмета на община Черноочене Айдън Осман. Той показа на кмета завоюваните медали и призове и благодари за оказаната подкрепа.
Спортистът сподели, че следващата му цел е да постигне добри резултати в световното първенство по канадска борба за хора с увреждания, което се очаква да се проведе през септември в Малайзия.
Алпай Ибрям се занимава с този спорт от 2010 година, участвал е в редица турнири.
Той е призьор от държавното първенство по канадска борба за хора с увреждания /мъже/ дясна ръка през 2014 г.

Исмет ИСМАИЛ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини