„Моят глас срещу наркотиците”

„Да развием своя живот, свят или личност без наркотици” под това мото ще премине отбелязването на тазгодишния 26 юни -Международен ден за борба с наркоманиите.
На този ден хората по света изразяват активната си позиция и съпричастност в борбата с наркотиците. Дейностите сред младите хора са свързани с повишаване ниво на здравни знания, умения и нагласи за недопускане и редуциране разпространението на наркотични вещества под всякаква форма с цел опазване живота и здравето им. 
По повод 26 юни – Международния ден за борба с наркоманиите, Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали, организира поредица от инициативи през месеца. Те стартираха в началото на юни с изнасяне на беседи пред ученици от ОУ „В. Левски” кв. Гледка и организиране на спортно-състезателни игри в учебното заведение. 
В събота, 20 юни, членовете на Младежкия клуб към Общински съвет по наркотични вещества, заедно с младежите от Детски и младежки парламент към ОДК –Кърджали дискутираха по темата „Последици при употреба на наркотици”. След обучително - дискусионната част на срещата, провела се на открито във военния лагер край с. Широко поле, младите хора преминаха и през някои задължителни за военно обучение дейности. Възползвайки се от възможностите на базата те се включиха в различни спортно – развлекателни игри – дърпане на въже, преодоляване на препятствия, катерене по въжета, стрелба по мишена, щафетни игри. Младежите се запознаха и с част от военното оборудване на българската армия – боен пистолет, автомат, противогаз и други с помощта на военен специалист. 
На 25 юни предстои нова проява посветена на Международния ден за борба с наркоманиите . Тя ще се проведе в град Хасково, където нашите момичета и момчета ще влезнат в двубой с младежи от клуба на Общинския съвет по наркотични вещества- Хасково.
На 26 юни от 18 часа в Кърджали, в пространството пред бившия паметник на Георги Димитров, ще се проведе и организираната от Младежки клуб по наркотични вещества и Детски и младежки парламент открита сцена. Тя е под надслов „Моят глас срещу наркотиците” и е отворена за всеки желаещ да се представи с песен, танц или скеч. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини