Надзорният съвет на Касата остава 9-членен

Парламентът не прие предложението на здравния министър за увеличаване състава на Националната здравноосигурителна каса от 9 на 11 члена. Идеята на д-р Петър Москов не намери съмишленици и сред депутатите от ГЕРБ в здравната комисия, и в залата. Някои от депутатите заподозряха, че новите двама представители на държавата ще спомогнат за по-бързото приватизиране на болниците, които до този момент бяха табу за продажба.
Със 111 гласа „за", 23 „против" и двама „въздържал се, това не беше прието. Парламентарните групи на БСП, ДПС и АБВ също гласуваха „за", единствено от Реформаторския блок и Патриотичния фронт бяха против.
По този начин се запазва Надзорният съвет на касата в състав от 9 членове - един представител на представителните организации за защита правата на пациентите, двама представители на представителните организации на работниците и служителите, двама представители на представителните организации на работодателите и 4 представители на държавата, един от които е изпълнителният директор на Националната агенция за приходите.

 

Източник: http://www.cross.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини