Събор в Крумовград събра стотици любители на народното творчество

Изображение 1 от 6

    Съборът на народното творчество в Крумовград и тази година привлече стотици любители на фолклора залата на Обединения детски комплекс. Традицията на фестивала е от 1994 г. Той е вече на 23 години и е любим на самодейците от всички поколения в общината. И тази годинаповече от 400 певци, танцьори  и музиканти от десетки фолклорни групи, състави и индивидуални изпълнители от училища и читалища от цялата община превърнаха деня 3 юни в истински празник. Много талант, много хъс и емоции владяха сцената и залата повече от 5 часа докато се редяха десетките изпълнения на участниците в конкурсната програма. Традиционни родопски, тракийски и турски песни и танци се редяха едни след други.

    Сред най-запалените зрители в залата бе и кметът на община Крумовград Себихан Мехмед. С много аплодисменти публиката възнагради изпълнителите за ентусиазма  и положения труд да съхранят завещаното от дедите им.

    Затова и журито с председател Васко Димов – главен художествен ръководител на ансамбъл „Южняци“ в Хасково, бе изключително затруднено. Както обяви от сцената Дора Милева, завеждащ отдел „Култура“ в общината, всички участници са победители в конкурсната програма.Зам.-кметът на общината Неждие Акиф връчи грамоти за най-изявените в различните възрастови групи и категории индивидуални изпълнители, танцови състави и фолклорни групи.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини